Recept: Chocoladetaart met frambozen

Gepubliceerd op 21 augustus 2023 om 18:04

Word jij ook zo blij van een stuk taart in combinatie met pure chocolade? Ik wel! Maar wil je liever suikers, gluten en lactose vermijden? I got you

Van deze chocoladetaart kan je heerlijk genieten zonder gelijk buikklachten of een suikerpiek te krijgen. Daarnaast bevat de cacao in deze taart phenylalanine, wat in je lichaam wordt omgezet in dopamine. Dit is een neurotransmitter die hoort bij ons beloningssysteem in onze hersen en zorgt ervoor dat we ons tevreden voelen. Nog een reden om deze taart te maken toch? 

Ingredienten voor de bodem:

  • 125 gram kokosmeel
  • 200 gram havermout
  • 60 gram kokosolie
  • 3 el honing, het liefst uit de streek/boerderijwinkel
  • Klein beetje zout 

Ingrediënten voor de vulling:

  • 300 ml kokosmelk uit blik, de vettere variant
  • 125 gram pure chocolade in stukjes, tenminste 80%, ik heb de 97% gebruikt
  • 1 el honing
  • 2 theelepels kaneel
  • Klein beetje zout

Topping:

  • Verse frambozen
  • Kokosrasp

Aan de slag...

  • Zet een pannetje op het vuur en smelt hierin de kokosolie. Doe daarna alle ingrediënten voor de bodem in een kom en roer tot 1 geheel. 
  • Verdeel de bodem over een quiche vorm en duw goed aan. Zorg ervoor dat de randen ook goed aangedrukt zijn. Dit kan met je handen of eventueel met de onderkant van een glas. Zet de vorm daarna in de koelkast. 
  • Verwarm nu de kokosmelk in een pannetje en voeg de kaneel toe en roer goed door elkaar. 
  • Doe het kokosmelkmengsel en de overige ingredienten voor de vulling in een kom en roer tot een glad en romig chocolademengsel. Laat +/- 5 minuten afkoelen zodat het wat dikker is en giet daarna over de bodem van de taart. 
  • Zet de taart terug in de koelkast van ongeveer 1,5 uur. Als de vulling al wat harder is geworden kan je de toppings over de taart verdelen. Laat daarna de taart nog een nachtje in de koelkast staan. 

 

Laat je me weten wat je van deze taart vind? 

Bron @Melody Drost

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.