Hydrateren & Verzorgen

Een normale huid straalt, voelt zacht en soepel aan en ziet er gezond uit. Een normale huid is relatief makkelijk te verzorgen maar een dagelijkse schoonheidsroutine is essentieel voor het behouden van een gezonde huid. Ook een normale en/of jonge huid heeft behoefte aan een reiniging, gezonde voeding en een goede balans tussen het vocht en vet gehalte. Een goede huidverzorging bestaat uit een hydraterende en vitaliserende crème die bestaat uit bijvoorbeeld hyaluronzuur. 

Kalmeren & Herstellen

Een rode en warme huid is kenmerkend voor een gevoelig huid. Een gevoelige huid kan veel oorzaken hebben en is soms lastig te achterhalen. De roodheid of gevoeligheid kan komen door stress, hormoonspiegelingen, inspanningen, stress, bepaalde ingrediënten of UV-straling. Een rode en gevoelige huid heeft baat aan bescherming, preventie, kalmering en het herstellen van de huid barrierre. Kies voor producten met een hoge concentratie aan antioxidanten en vitamines. Vermijd langdurig zonlicht, gebruik dagelijks (niet alleen in de zomer) een hoge SPF en gebruik lauw water. 

Huid verstevigend & Voedend

 Naar mate je ouder wordt neemt je collageenproductie af wat leidt tot meer rimpelvorming. Vanaf je 30e start het huidverouderingsproces maar vanaf je 50e wordt je huid duidelijk stugger en heeft het meer moeite met de invloeden van buitenaf. Om je huid extra goed te verzorgen kies je voor hoogwaardige ingredienten die je huidconditie weer versterken. Vergeet niet om in deze fase de huid rondom je ogen extra te verzorgen. Kies voor een product die voedend werkt maar ook vochtwallen, verkleuringen en fijne lijntjes verminderd.