Hydrateren & Kalmeren

Is jouw huid op dit moment gevoelig? Heb je last van schilfertjes of rode plekjes? Of voelt je huid ruw en schraal aan? Dan heb je waarschijnlijk een droge of vochtarme huid. Doordat er onvoldoende huidvetten aanmaakt kan je huid de vochtvoorraad niet op peil houden en raakt je huidbarrière beschadigd. Hierdoor gaat je huid uitdrogen. 

Overigens is een droge huid en een vochtarme huid niet hetzelfde. Bij een droge huid heeft vooral een tekort aan huideigen vetstoffen en een vochtarme huid heeft een tekort aan vocht. Het gebruik van voedende en herstellende producten is in dit geval belangrijk. 

Zuiverend & Egaliserend 

Voelt jouw huid vet aan? Heb je snel last van onzuiverheden zoals puistjes en mee-eters? Kies voor producten met ontstekingsremmende eigenschappen zoals salicylzuur en glycolzuur. Deze ingredienten werken o.a. zuiverend, matterend en tal regulerend. Daarnaast werken de Skin Peels egaliserend op pigmentvlekken door bijvoorbeeld zonschade en/of post inflammatoire hyperpigmentatie (pigment wat is ontstaan na bijvoorbeeld een puistje. 

Vermoeide & ouder wordende huid

Tijdens een stressvolle periode komen er allerlei hormonen vrij in je lichaam die van invloed zijn op je huid. Stress zorgt er bijvoorbeeld voor dat je meer vet aan maakt dan normaal en dat je huid minder in staat is om vocht vast te houden. Een gestresste huid wordt dof, ziet er vermoeid huid en veroudert sneller. Mis je de natuurlijke glans van je huid of zie je de eerste tekenen van huidveroudering ontstaan? Kies dan voor een goede, voedende en huid verstevigend product. Wil je je huid weer laten stralen? Kies dan ook voor een gezonde lifestyle. Rook niet, verminder je alcohol gehalte en kies voor pure, onbewerkte voeding. Kies voor voedingsmiddelen rijk aan Vitamine C en Vitamine E, deze spelen een belangrijke rol bij de aanmaak van collageen en dragen bij aan een betere veerkracht en textuur van de huid.